“Berminat Menternak Kambing?”

 

Ketahui… Bagaimana Cara Memulakan Penternakan Kambing Yang Betul Dengan Kos Yang Rendah! Tanpa Perlu Membuat Sebarang Pinjaman!.

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kita sering mendengar kisah kejayaan petani dan penternak yang mampu menghasilkan pendapatan beribu-ribu ringgit setiap bulan melalui usaha mereka dalam bidang ternakan dan tanaman…

cara ternak kambing 2

 

Banyak kisah kejayaan usahawan tani yang dikongsikan di akhbar dan televisyen. Kisah-kisah ini memukau saya kerana saya amat berminat dalam bidang pertanian dan penternakan.

Saya telah lama bercita-cita untuk melibatkan diri dalam bidang ini, tetapi disebabkan saya bekerja makan gaji, cita-cita tersebut terpaksa dipendamkan.

 

 

 

Hasrat Terbantut….!

 

Disebabkan kekurangan sumber maklumat mengenai cara memulakan projek pertanian dan penternakan, impian saya untuk menjadi usahawan tani terpaksa ditangguhkan.

Namun, semuanya berubah ketika saya pulang ke kampung di Melaka dan bertemu dengan seorang penternak kambing yang sangat berjaya, Pakcik H.

Pada awalnya, saya menganggap Pakcik H hanyalah seorang peternak kambing biasa-biasa sahaja, tetapi saya terkejut apabila mengetahui bahawa beliau kini memelihara lebih daripada 1,000 ekor kambing.

Saya pun berminat untuk mempelajari lebih lanjut mengenai cara ternak kambing dan mendekati Pakcik H untuk meminta nasihat.

Pakcik H sangat prihatin dan bersedia untuk berkongsi pengalaman beliau mengenai penternakan kambing.

Saya amat bersyukur kerana bertemu dengannya dan kini menganggap beliau sebagai mentor saya dalam bidang penternakan kambing.

Selepas beberapa pertemuan dengan Pakcik H, saya memutuskan untuk serius mengambil langkah untuk menjadi usahawan agro yang berjaya.

Saya mulai mencari lebih banyak maklumat tentang penternakan kambing dengan membaca buku, menghadiri kursus dan seminar yang dianjurkan oleh badan kerajaan dan swasta.

 

 

Memulakan Langkah….!

 

Setelah beberapa bulan mempelajari ilmu penternakan kambing, saya memutuskan untuk memulakan langkah pertama saya dalam bidang penternakan kambing.

Dengan modal sebesar RM7,000, saya membina kandang kambing dan membeli 5 ekor kambing betina serta seekor kambing jantan jamnapari.

Berbekal ilmu dari buku, seminar, dan bimbingan dari pakcik H, saya dapat mengusahakan ternakan kambing dengan baik.

Dalam masa 4 bulan, jumlah ternakan saya bertambah dari 6 ekor kambing menjadi 10 ekor kambing. Setelah hampir satu tahun, jumlah ternakan saya meningkat menjadi 20 ekor.

Meskipun banyak cabaran yang saya hadapi, saya optimis dan yakin bahwa dengan usaha yang keras dan ilmu yang cukup, saya dapat mencapai kejayaan.

Melihat hasil ternakan kambing saya, saya terinspirasi untuk membantu orang-orang yang mengalami nasib serupa dengan saya.

Ramai orang yang ingin menceburi bidang pertanian tetapi menghadapi masalah mendapatkan mentor dan sumber informasi yang cukup.

Untuk itu, saya telah mengambil inisiatif, dengan berusaha, mengumpulkan semula maklumat-maklumat yang pernah saya perolehi dulu dan menghimpunkannya, dan akhirnya, jadilah ia sebuah panduan yang lengkap tentang.. “Bagaimana memulakan penternakan kambing?”.

Semua maklumat yang saya perolehi dari buku-buku, artikel-artikel, seminar-seminar dan juga serba sedikit dari pengalaman sendiri dan juga pengalaman-pengalaman daripada penternak lain..

Kesemuanya telah saya himpunkan dan susunkan ia hingga menjadi sebuah ebook panduan yang lengkap yang saya namakan…

 

 

“RAHSIA KAMBING”
Panduan Lengkap Memulakan Penternakan Kambing.

cara ternak kambing 3

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK(electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda. .

 

Banyak info, ilmu, rahsia serta pengalaman sebenar yang telah saya masukkan di dalam ebook cara ternak kambing ini! Antara perkara yang saya kongsikan di dalam ebook ini adalah seperti :-

✅  Bagaimana mencari sumber modal bagi projek penternakan anda.

✅  Tips pemilihan baka kambing untuk memulakan projek penternakan anda.

✅  Bagaimana membina kandang dengan kos yang rendah.

✅  Bagaimana menyediakan bekalan makanan yang mencukupi dengan kos yang rendah untuk ternakan anda.

✅  Bagaimana memerah susu kambing dengan betul.

✅  Bagaimana menyambut kelahiran kambing

✅  Gejala-gejala atau penyakit-penyakit yang selalu dihidapi oleh kambing dan bagaimana cara merawatnya.

✅  Bagaimana memasarkan ternakan kambing anda

 

 

Harga dan Nilai Sebuah Pengajaran!.

 

Ebook cara ternak kambing ini bukan sahaja mengandungi maklumat-maklumat berkaitan penternakan kambing, tetapi ia juga mengandungi pengalaman-pengalaman berharga daripada penternak-penternak kambing yang lain yang sudah Berjaya.

Oleh itu, sudah semestinya, info dan maklumat di dalam ebook ini amat bernilai.. untuk itu berapakah harga yang anda rasa.. patut saya letakkan pada ebook cara ternak kambing ini?

Pernah dulu, seorang pemuda yang berminat untuk menceburi bidang penternakan kambing, telah mengambil langkah terburu-buru dengan membina sebuah kandang kambing yang sangat cantik dan lengkap.

Kos pembinaan kandang tersebut, mencecah RM6,000. Setelah sebulan kandang tersebut siap dibina… pemuda tersebut masih belum memulakan penternakan kambingnya.

Setelah 2 bulan… masih lagi tiada kelihatan seekor kambing pun di dalam kanding tersebut.. masuk bulan ketiga… tetap juga sama.. sehelai janggut kambing pun tidak kelihatan.

Apabila ditanya kepada beliau.. mengapakah tiada lagi kambing yang dimasukkan ke dalam kandang tersebut walaupun sudah 3 bulan kandang tersebut siap dibina..

Beliau dengan nada sedikit menyesal berkata.. “Kesemua duit aku sudah habis digunakan untuk buat kandang tu! Sekarang.. nak beli baka kambing pun aku dah takde duit!”.

Itu adalah merupakan suatu pengajaran.. buat pemuda tersebut dan juga buat mereka yang lain.. yang ingin memulakan projek penternakan kambing.

Pemuda tersebut, telah menghabiskan wang sebanyak RM RM6,000…. semata-mata untuk mempelajari.. “Untuk memulakan sesuatu, kita perlulah mempunyai ilmu serta perancangan yang teliti”..

Jadi.. bagaimanakah dengan anda?
Berapa “RM”kah yang sanggup anda keluarkan untuk mendapatkan suatu pengajaran?
RM500 ? RM1,000? RM10,000? atau RM20,000?…

Di dalam ebook Rahsia Kambing ini, terdapat banyak ilmu, pengalaman dan pengajaran..

Ilmu-ilmu yang terdapat di dalamnya mampu mengelakkan anda daripada kerugian beribu-ribu ringgit, malah dapat membantu melancarkan usaha anda untuk memulakan penternakan kambing.

Belajar dari pengalaman orang lain itu adalah lebih mudah, murah dan menjimatkan masa

Untuk itu, harga yang saya tawarkan kepada anda untuk anda mempelajari semua ilmu, pengalaman dan pengajaran yang terkandung di dalam ebook cara ternak kambing ini, hanyalah RM70.

 

 

Ya! Hanya RM70 sahaja.

 

Ianya teramat murah jika ingin dibandingkan dengan kos yang mungkin anda terpaksa tanggung semata-mata untuk mempelajari satu ilmu & pengajaran berlandasakan pengalaman sendiri …

Usahlah mengulangi kesilapan sepertimana yang dilakukan oleh pemuda malang yang saya ceritakan di atas!.

 

 

Apakah Isi Kandungan Ebook Ini?

 

Untuk memuaskan hati anda, saya akan tunjukkan “Isi Kandungan” ebook cara ternak kambing ini kepada anda beserta penerangan ringkas mengenai apa yang akan anda pelajari.

 

1. Kenapa Kambing?
Pada bab permulaan ini, saya kongsikan serba sedikit info berkaitan sejarah kambing serta apakah 7 kelebihan penternakan kambing berbanding ternak-ternakan lain.

2. Modal & Sumber Kewangan
Terdapat 4 cara yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan sumber kewangan, dan sedikit penerangan mengenai sistem penternakan.

 

3. Tenaga Kerja – Siapa Nak Jaga?
Menjadi satu dilema yang besar, terutama sekali kepada anda yang masih bekerja makan gaji tetapi dalam masa yang sama, mahu memulakan projek penternakan kambing ini secara sambilan.

Dalam bab ini, saya kongsikan 2 cara yang boleh anda gunakan untuk mencari orang menjaga ternakan anda.

 

4. Kandang Kambing
Ada banyak perkara yang perlu anda pertimbangkan apabila hendak membina kandang kambing.

Dalam bab ini, saya terangkan secara terperinci tentang 10 perkara penting berkaitan kandang yang perlu anda tahu sebelum membinanya.

Saya juga kongsikan beberapa gambarajah bentuk kandang kambing.

 

5. Makanan Kambing
Untuk menghasilkan kambing yang bermutu dan memenuhi ciri-ciri 3G (bukan talian 3G yer!) , faktor pemberian makanan adalah faktor yang penting.

Dalam bab ini, saya ceritakan tentang 4 jenis makanan yang boleh anda jadikan makanan kambing.

Malah, dalam bab ini, saya siap tunjukkan juga secara bergambar, langkah-demi-langkah menanam rumput khas yang sememangnya adalah merupakan sumber utama makanan kambing.

Dengan menanam rumput ini, anda akan dapat menjimatkan sebahagian besar kos makanan kambing.

 

6. Baka Kambing
Kambing ini memang ada banyak jenis dan baka. Jadi, dalam bab ini, saya kongsikan tentang 5 jenis baka kambing yang selalu di jadikan baka permulaan serta, bagaimanakah untuk memilih baka yang terbaik?

Sebenarnya, ada teknik khas untuk memilih seseekor kambing itu, untuk dijadikan baka.

Perkara ini sangat penting, sebab, kalau anda silap pilih baka, maka…kambing-kambing yang dilahirkan selepas itu, akan kurang berkualiti, kurus, dan mudah mendapat penyakit.

 

7. Pembiakan Kambing
Dalam bab ini, saya terangkan secara terperinci tentang tempoh biang, tempoh bunting serta proses melahirkan anak.

Turut diterangkan tentang perkara-perkara yang perlu dilakukan selepas kelahiran anak dan bagaimana menguruskan anak kambing yang baru lahir.

 

8. Masalah Kambing
Senarai penyakit-penyakit kambing serta cara bagaimana merawatinya.

 

9. Teknik Memerah Susu
Ini paling seronok, saya tunjukkan secara bergambar, bagaimana untuk memerah susu kambing dengan betul.

Sebab, kalau silap perah, mahu kena terajang dengan kambing nanti.. He he! Seronok & puas beb dapat perah susu kambing nie!

 

10. Pengurusan Kambing
Jadual harian di dalam menguruskan penternakan kambing.

 

11. Pemasaran
Bila kambing dah banyak, mestilah anda nak jual pulakan? Jadi, dalam bab ini, saya senaraikan 8 kaedah dan saluran yang boleh anda gunakan di dalam memasarkan hasil penternakan kambing anda.

 

 

 

3 Bonus Istimewa Untuk Anda!

 

Ops! Nanti Dulu, saya ada menyediakan beberapa bonus hebat untuk anda, jika anda mendapatkan ebook cara ternak kambing ini pada hari ini juga!

Bonus-bonus ini akan dapat membantu anda dan melengkapkan lagi ilmu anda untuk memulakan projek penternakan kambing kelak!

 

cara ternak kambing 4

BONUS #1 : SENARAI SEMAK BAJET MEMULAKAN PROJEK PENTERNAKAN KAMBING

Untuk memudahkan anda memulakan projek penternakan kambing, saya akan memberikan anda satu senarai semak item-item yang lengkap beserta dengan kos anggaran, bagi anda membuat rujukan untuk memulakan projek penternakan kambing anda.

Senarai semak ini merangkumi aspek kos permulaan dan kos operasi di dalam menjalankan projek penternakan kambing.

 

 

cara ternak kambing 5 

BONUS #2 : CONTOH KERTAS KERJA PERMOHONAN PINJAMAN PROJEK PENTERNAKAN KAMBING

Jika anda tidak cukup modal dan ingin membuat pinjaman bagi memulakan projek penternakan kambing anda, kami turut memberikan anda satu contoh kertas kerja yang boleh anda gunakan sebagai rujukan untuk membuat kertas kerja bagi memohon pinjaman untuk projek penternakan kambing anda.

 

 

cara ternak kambing 6

BONUS #3 : EXTRA INCOME – BUAT DUIT LEBIH TANPA PERLU JUAL KAMBING

Siapa sangka penternak kambing boleh mendapatkan duit lebih serta keuntungan tambahan tanpa perlu menjual kambing mereka?.

Di dalam ebook bonus ini, anda akan didedahkan dengan 5 kaedah menjana pendapatan sampingan tanpa perlu anda menjual kambing ternakan anda. Ketahui rahsia hebat ini di dalam ebook bonus ini.

 

 

 

Dapatkan Segera!.

Baiklah! Tanpa melengahkan masa lagi! Anda boleh klik butang “Dapatkan Sekarang!” atau gambar ebook dibawah untuk mendapatkan ebook Rahsia Kambing ini beserta 3 Bonus Istimewa yang dinyatakan diatas!

cara ternak kambing 7

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK(electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda. .

 

 

Lihat Apa Kata Mereka Yang Sudah Membaca Ebook Ini!

Masih Ragu?!
Saya beri… Jaminan Kepuasan 100%
Atau Wang Anda Dikembalikan!.

Dengan setiap pembelian ebook “Rahsia Kambing” ini, saya sertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100% atau wang anda dikembalikan.

Jika setelah anda dapatkan ebook ini dan mendapati segala isi kandungannya langsung tidak mendatangkan faedah dan manfaat kepada anda dalam memulakan penternakan kambing, saya akan pulangkan wang RM70 anda.

Ya, saya akan pulangkan wang anda TANPA BANYAK SOAL!

Setelah anda habis baca ebook ini, jika anda tidak berpuas hati, email kan sahaja kepada saya di admin@klikjer.com tentang rasa ketidakpuas-hatian anda itu. Saya akan pulangkan wang anda.

Sebenarnya kan… Jika anda lihat betul-betul tawaran ini, anda memang langsung takkan rugi apa-apa untuk dapatkan ebook ini. Segala risiko pembelian anda, pihak saya yang akan tanggung.

Oleh itu, anda tunggu apa lagi, cepat lakukan tempahan sekarang juga sebelum peluang pemberian 3 Bonus Istimewa di tarik balik pada bila-bila masa!

Klik gambar ebook di bawah untuk lakukan tempahan ebook Rahsia Kambing ini pada harga RM70 sahaja SEKARANG ..

cara ternak kambing 8

 

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK(electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda. .

P/s:- Ebook ini saya tulis berdasarkan pengalaman sebenar saya yang memulakan penternakan kambing secara sambilan dengan modal yang sangat minima. Anda boleh ambil pengalaman saya ini sebagai panduan untuk anda memulakan projek penternakan anda.

P/p/s :- Ebook ini juga lengkap dan tersusun isi kandungannya, anda mungkin tidak akan dapat ilmu yang lengkap dan tersusun seperti ini sekalipun anda berjumpa dengan mana-mana penternak. Malahan, mereka mungkin tiada masa untuk berjumpa dan berkongsi ilmu dengan anda.

P/p/p:- Insyallah, dengan ebook ini, ianya dapat memudahkan perjalanan anda serta memendekkan masa anda untuk memulakan projek penternakan kambing. Hanya RM70 sahaja untuk ilmu yang dapat menyelamatkan anda dari kerugian ribuan ringgit akibat tersilap langkah di dalam memulakan projek penternakan kambing anda!

 

PRIVACY POLICY : We use Google AdWords Remarketing to advertise this website across the Internet. AdWords remarketing will display relevant ads tailored to you based on what parts of this website you have viewed by placing a cookie on your machine. THIS COOKIE DOES NOT IN ANYWAY IDENTIFY YOU OR GIVE ACCESS TO YOUR COMPUTER The cookie is used to say “This person visited this page, so show them ads relating to that page.” Google AdWords Remarketing allows us to tailor our marketing to better suit your needs and only display ads that are relevant to you. If you do not wish to participate in our Google AdWords Remarketing, you can opt out by visiting Google’s Ads Preferences Manager.

*DISCLAIMER : Individual Results may vary, and testimonials are not claimed to represent typical results. All testimonials are from real men and/or women, and may not reflect the typical purchaser’s experience, and are not intended to represent or guarantee that everyone will achieve the same or similar results. Each individual has unique experiences, exercise habits, eating habits, and applies the information in a different way. Thus, the experiences that we share from other people may not reflect the typical users’ experience. However, these results are meant as a showcase of what the best, most motivated users have achieved. .

LEGAL DISCLAIMER : These products are not intended to diagnose, prevent, treat, or cure any disease.

This site is not a part of the Facebook website or Facebook Inc. Additionally, this site is NOT endorsed by Facebook in any way. FACEBOOK is a trademark of FACEBOOK, Inc.

error: Content is protected !!